About

Vällkommen till
PHASA THAI Restaurang

Sawadee!

Thailändska köket och dess matkultur.

Sawadee betyder “välkommen” på thailändska. Asiatisk mat är temat på vår restaurang. Som ni kanske vet är asiatiska influenser i mat och inredning på stark frammarsh i hela västvärlden. Vi vill därför erbjuda er det thailändska kökets olika smakkombinationer.

Maten kommer att ta er på en spännande resa precis som vår restaurangs inredning, för att ge er en bild av det genuint thailändska. För thailändare är seden att äta tillsammans oerhört viktig hyllning till livet självt. I tillagningen av maten med olika provokativa smaker och aromer, kan man finna influenser från kinesiskt, indiskt och japanskt kök, där de används på ett speciellt sätt och blir till en ny unik och spännande kombination.

Vi importerar grönsakerna direkt med flyg från thailand varje vecka för att hålla den höga standarden och färskheten. Rätterna är lätta och fräscha, grönsakerna är mycket viktiga och tillagas snabbt för att behålla smaken, krispighetan och vitaminerna. En thailändsk måltid innehåller minst två huvudrätter med ris eller nudlar, oftast serveras också en soppa. Starka och kryddiga smaker blandas med milda eller söta i en utsökt harmoni.

Några smaktillsatser i de thailändska måltiderna är limeblad, citrongräs, basilika, fisksås, som motsvarar soya, charlottenlök, söt basilika, koriander, röd och grön curry, chili av varierande styrka från mild till stark, mynta och lime juice. Detta är bara ett smakprov på de olika ingredienser som ingår i de olika rätterna. Den thailändska maten är rik på smaker. Kocken försöker uppnå en balans mellan söt, surt starkt, bittert och salt.

Du är nu välkommen att beställa från vår meny. Var inte rädd att pröva, vi hjälper dig gärna att välja den bästa kombinationer av rätter. Vi har delat in våra rätter i tre olika styrkhetsgrader med elefantsymbolen. Middagen serveras med ris och äts sedan på typiskt thailändskt vis med gaffel och sked. Vänster hand håller gaffeln som skjuter maten upp på skeden som hålls i höger hand. Kniv behövs inte eftersom maten redan är skuren i lagom stora bitar.

Vi önskar er en njutningfull måltid!